Roberto Goeptar
T 036 - 848 51 13

Hilco Zijlstra
T 036 - 841 67 67

Contactgegevens

 • Verzekeringen Almere

  Leuk u te zien

  Elke 1e zaterdag van de maand heeft TransparanT een inloopspreekuur. Loop eens binnen.

 • Hypotheek Almere

  We leveren altijd maatwerk

  Adviseur Hilco Zijlstra: "Een kennismakingsgesprek is natuurlijk vrijblijvend en kosteloos."

 • Lening Almere

  TussenPersoonlijk en laagdrempelig

  We werken het liefst "gewoon" bij onze klanten thuis aan de keukentafel. En we houden niet van dure woorden.

 • Pensioen Almere

  Al uw financiële diensten onder één dak

  Het geven van financieel inzicht, duidelijkheid en zekerheid zijn onze handelsmerken.

 • Overig Almere

  Onvoorwaardelijke kwaliteitsgarantie

  Tevreden klanten, daar staan wij voor. Bent u niet tevreden? Dan krijgt u geen factuur.

Bij TransparanT wappert de Duitse vlag

Duitse vlag

TransparanT is gestart met het aanbieden van voordelige Duitse hypotheken. Met hypotheekrentes die 1% tot 1,5% lager zijn dan in Nederland. Maar die ook andere voorwaarden kennen. Consumenten kunnen mogelijk vele tienduizenden euro's besparen. Komt u ook in aanmerking voor zo'n voordelige Duitse hypotheek?

Wat is een Duitse hypotheek?

Een Duitse hypotheek is een hypotheek van een Duitse bank, naar Duits recht, met Duitse voorwaarden, waarvan de offerte in Duitsland getekend moet worden.

Wat is de Duitse manier van financieren?

Duitse consumenten sparen van jongs af aan geld bij elkaar om bij de toekomstige aankoop van hun woning 30% te kunnen aanbetalen. Voor het tekort, 70% van de woningwaarde, wordt een hypotheek afgesloten. Deze hypotheek wordt vervolgens zo snel mogelijk afgelost, bij voorkeur in 20 jaar of korter en uiterlijk op pensioendatum. Hiervoor zijn vier redenen:

 • Hypotheekrente is in Duitsland niet aftrekbaar
 • Duitsland kent geen pensioenregeling als in Nederland
 • De maximale hypotheekverstrekking is 70% van de woningwaarde
 • Sparen en schulden aflossen zit Duitsers in de genen

Welke hypotheekproducten bieden Duitse banken?

Alle Duitse hypotheekproducten zijn erop gericht om de lening zo snel mogelijk volledig aan de bank terug te betalen. Met verrassende hypotheekproducten. De maximale verstrekking is veelal 70% van de woningwaarde. (Bij nieuwbouwwoningen zijn overigens hogere verstrekkingen mogelijk). Dit in tegenstelling tot de meeste Nederlandse hypotheken waarbij de aflossing veelal zo lang mogelijk word uitgesteld en waarbij tot 105% van de woningwaarde kan worden gefinancierd. Verder houden onze oosterburen niet van hoge rentes of renteschommelingen. Daarom bieden Duitse banken een lage vaste rente gedurende de gehele looptijd van de hypotheek.

Wat speelt er in Nederland?

Alle tekenen wijzen erop dat het met woninghypotheken in Nederland dezelfde kant op gaat als in Duitsland. Zo is het niet langer mogelijk om een aflosvrije hypotheek af te sluiten en wordt de hypotheekrenteaftrek in Nederland steeds verder beperkt. De pensioenregelingen in Nederland versoberen zich en de maximale hypotheekverstrekking wordt jaarlijks verlaagd. Er wordt zelfs al gesproken over een toekomstige maximale verstrekking van 80% van de woningwaarde. In Nederland zien we de laatste tijd een mentaliteitsomslag van aflosvrij naar aflossen.

Interessant voor u?

Is zo'n Duitse hypotheek nou wel of niet interessant voor u? Het antwoord hierop is compleet afhankelijk van uw persoonlijke financiële situatie. Een Duitse hypotheek kan bijvoorbeeld een interessante optie zijn in de volgende situatie:

 • U staat financieel stevig in uw schoenen
 • U bent in loondienst
 • U hebt niet meer hypotheek nodig dan 70% van de woningwaarde
 • U hebt de wens om uw (deels aflosvrije) hypotheek voor uw pensioendatum af te lossen

Laat u zich vooral vooraf uitgebreid en onafhankelijk door ons adviseren over de precieze voorwaarden, de voor- en nadelen en de bijzondere hypotheekvormen.

Meer weten?

Wilt u graag meer weten over Duitse hypotheken of een proefberekening laten maken? Vul dan hieronder uw gegevens in en wij nemen contact met u op. Een proefberekening of een informatiegesprek over Duitse hypotheken is natuurlijk vrijblijvend en kosteloos. Dus geen zorgen daarover. We vinden het leuk u hierover te spreken. We komen graag naar u toe en we leveren altijd maatwerk. Wilt u liever naar Almere komen? Voor een gesprek aan onze keukentafel? Bel ons dan voor een afspraak. Of loop eens binnen tijdens onze inloopstreekuren op iedere 1e zaterdag van de maand.

klik hier voor meer informatie